Cast van ‘Daens’ duikt de studio in en beroert het hart van componist Dirk Brossé: “Ik kreeg tranen in mijn ogen”

© Joren De Weerdt

Terwijl 40-45 nog niet uitgespeeld is, bereidt Studio 100 ook volop zijn herwerking van de musical Daens voor. Die is vanaf februari te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

gvh

Momenteel neemt de cast, onder wie Peter Van De Velde (52) en Jelle Cleymans (34), de muziek op met zes keer zoveel muzikanten als tien jaar geleden. De bekende componist Dirk Brossé (59) gaat deze keer met het Symfonieorkest Vlaanderen aan de slag. “Bij de ouverture kreeg iedereen tranen in de ogen”, zegt Brossé. “We spelen dezelfde liedjes als tijdens de eerste musical, maar de kracht van dit orkest vergroot het gevoel. Vergelijk het met een film bekijken op je gsm of op een megascherm in de bioscoop.”

Ook Free Souffriau (39), die opnieuw de rol van Nette speelt, is onder de indruk. “Het voelt als in een pluchen zetel zitten. Ik genoot daarnet zo hard dat ik vergat om mee te zingen.” Verschillende hoofdrolspelers uit de eerste Daens keren terug, en dat heeft zijn voordelen. “We kennen onze rollen en de gevoelens die we willen overbrengen. Dat is een luxe voor ons en een meerwaarde voor wie ernaar luistert. Deze cd zou ik zelf ook willen kopen.”

LEES OOK