Philippe Clement over rode kaarten: “Ik kan dat niet goed begrijpen”

Foto: REUTERS

Blij met een gelijkspel of (alweer) een gemiste kans op de zege? De spelers van Club Brugge hinkten na afloop van de wedstrijd op twee gedachten. Zat hier meer in of moesten ze blij zijn met de gelijkmaker in blessuretijd? Niemand die het echt kon zeggen.

LEES OOK. Club Brugge sleept in extremis punt uit de brand, maar Mata en Diatta krijgen rood in bizar slot

LEES OOK. Twee keer rood voor Club Brugge wegens te heftig vieren

Brandon Mechele meldde zich als eerste voor de camera’s. “Dit voelt aan als een zege, zo scoren in de laatste minuut”, zei de verdediger. “Dit is zalig, echt waar. Toch waren we niet zo scherp begonnen, vond ik. We verloren wat duels en kregen die ongelukkige goal tegen. Maar we zijn blijven voetballen en hebben veel kansen gecreëerd en amper iets weggeven.”

Of er meer inzat? Mechele: “Er zat misschien wel meer in. Jammer dat het zo op het eind moest gebeuren. Het is nu zo.”

De tegengoal zat Mechele hoog. “Maar we kregen voldoende kansen om zelf nog te scoren”, aldus het Club-product. “We wisten dat we efficiënt moesten zijn en dat waren we in mindere mate maar we scoren uiteindelijk wel. Dit is een dik verdiend punt. Hadden we kunnen winnen? We hadden misschien wel moeten winnen. Nu moeten we dat we die derde plaats kunnen vasthouden.”

Clement: “Kan dat niet goed begrijpen”

Diatta trok zijn truitje uit na zijn knappe gelijkmaker en Mata trapte in de euforie de hoekschopvlag doormidden. Dat betekende voor alle twee de tweede gele kaart en dus rood. Geen wedstrijd tegen Real Madrid voor dat duo. “Ik kan dat niet goed begrijpen, dat geef ik toe”, aldus Clement. “Dat zijn de momenten waarop je kalm moet blijven, sterk in het hoofd. En controle houden. Dat is belangrijk. Dit zijn jonge spelers die fouten maken. Hopelijk gebeurt dit niet meer in de toekomst. De straf is zwaar. Ze missen de wedstrijd tegen Real Madrid in Brugge. Daar droomt iedereen van, dat missen is een straf op zich.”

Voor het overige kon de coach leven met het geleverde spel. Paniek was er nooit, bekende de Antwerpenaar. “Dat ligt niet in mijn karakter. Ik geloof hard in deze groep. Natuurlijk was ik niet zeker dat we een punt zouden halen maar ik kan maar één ding vragen en dat is dat ze zich smijten. Dat ze kansen blijven creëren. Dat is gelukkig beloond op het einde. Dat had vroeger gekund. Maar ik ben fier want die mentaliteit is waar deze club voor staat en daarom ben ik hier zo graag.”

Dat Club te veel kansen had gemist, daar wilde Clement niet van weten. “We moeten realistisch blijven in onze verwachtingen. Wereldspelers van 200 miljoen euro van PSG en Real Madrid zag ik hier ook kansen missen. Niemand kan elke keer scoren. In België scoren we overigens het meest. We werken er hard aan maar niet elke kans kan doelpunt zijn. Dat kan je niet van spelers van Club Brugge verwachten.”

Philippe Clement over rode kaarten: “Ik kan dat niet goed begrijpen”
Vanaken Foto: Photo News

Vanaken: “Als er een ploeg moest winnen, dan waren wij het”

Hans Vanaken glunderde na de wedstrijd. “Wel jammer dat we zo snel op achterstand kwamen”, vond de kapitein. “Het was eigenlijk hun enige kans van de wedstrijd. Deli verliest het duel, dat gebeurt niet vaak. Maar het kan gebeuren. We hadden in de eerste helft wel vaak balbezit maar creëerden weinig kansen.”

Club speelde een sterke tweede helft. “In de tweede helft was het pushen, pushen, pushen. Het leverde bijna de 1-1 op via Okerere maar gelukkig schoot Diatta in de slotfase alsnog de gelijkmaker binnen. Meer dan verdiend, want zelfs de zege zat erin. Als er een ploeg moest winnen vandaag, dan waren wij het. We hebben ons spel gespeeld en waren niet onder de indruk van de helse omstandigheden. Ik denk dat we die derde plaats hebben veiliggesteld.”

Tegen Real Madrid moet Club het wel doen zonder doelpuntenmaker Krépin Diatta en Clinton Mata, die bij het vieren van de goal hun tweede gele kaart kregen. “Dat is jammer want het zijn twee belangrijke spelers. Maar onze kern is groot en sterk, we moeten dit opvangen. We hebben ook Ruud Vormer drie matchen moeten missen, maar we hebben bewezen dat het ook zonder hem kan. Het is nu aan twee andere jongens om hun kans te grijpen.”

Door gvdl/bow
AANGERADEN
Meest recent