Hoe Mirallas en Bölöni clashten bij Antwerp: “Jij bekijkt mij al drie weken niet”

Kevin Mirallas. Foto: Photo News

Het stormpje rond Antwerp-aanvaller Kevin Mirallas is gaan liggen. Intussen werd wel duidelijk wat er precies is misgelopen met Bölöni tijdens zijn ‘bijna-wissel’ in Gent.

LEES OOK. Helaas voor Antwerp: Steven Defour geeft ook forfait tegen KV Mechelen

Alles ging gisteren weer zijn normale gangetje tijdens de training van Antwerp, ook voor Kevin Mirallas (32). Terwijl de basisspelers voetbaltennis speelden, werkte de aanvaller wedstrijdjes af met de andere bankzitters (en Lamkel Zé). Onder het goedkeurend oog van Laszlo Bölöni was hij weer zijn goedlachse zelve. Zondag in Gent zat het er nog bovenarms op tussen de twee toen Mirallas moest invallen.

Navraag leerde dat het voorval als volgt verliep. Bölöni, al wat geïrriteerd omdat het omkleden lang duurde, gaf Mirallas nog wat instructies mee en gaf aan: “Kijk me aan als ik tegen je praat.” Waarop Mirallas – ontgoocheld door het gebrek aan speelkansen – zijn coach van antwoord diende: “Jij bekijkt mij al drie wéken niet meer.”

Na de woordenwisseling werd de wissel afgeblazen. “Als je zo tegen me praat, kom je er niet op”, liet Bölöni verstaan, en in plaats van naar de bank te stappen, ging Mirallas naar binnen.

Hoe Mirallas en Bölöni clashten bij Antwerp: “Jij bekijkt mij al drie weken niet”

Weer in selectie?

Trainer en speler hebben het incident intussen dus wel achter zich gelaten. Of de (voormalige) Rode Duivel vrijdag tegen KV Mechelen opnieuw in de selectie zit, is natuurlijk nog de vraag. De voorbije weken hebben aangetoond dat de concurrentie op de Bosuil bikkelhard is, zeker in het offensieve compartiment. Benson viel in Gent naast de selectie, Coopman valt er al zelfs al zes matchen naast, ook al toont hij zich op training.

Bölöni: “Ik ben Jelle Van Damme niet”

Na een moeilijke periode veerde Antwerp met knappe thuiszeges tegen Club Brugge en AA Gent weer recht. Bovendien pakte de Great Old zondag een onverhoopt punt mee uit de Ghelamco Arena. Niets dan positivisme dus op de Bosuil, ware het niet dat twee ontevreden bankzitters - Kevin Mirallas en Benson Manuel - van zich lieten horen.

Tijdens zijn persconferentie woensdag kwam de Antwerp-coach nog even terug op dat voorval. “Ik heb dit incident voor mijn voltallige groep besproken”, zei Bölöni. “In een collectieve sport zijn er altijd conflicten of problemen, óók wanneer het goed gaat. Noem mij één speler - en ik heb het nu niet over Kevin - die tevreden is wanneer hij niet speelt? Rodrigues, Baby, Batubinsika, … allemaal zitten of zaten ze in een gelijkaardige situatie. Ik moet nu eenmaal keuzes maken. Er verder over doorbomen heeft geen nut.”

LEES OOK.Helaas voor Antwerp: Steven Defour geeft ook forfait tegen KV Mechelen

Hoe Mirallas en Bölöni clashten bij Antwerp: “Jij bekijkt mij al drie weken niet”
Foto: Photo News

De vraag is natuurlijk of de onprofessionele actie van Mirallas blijft nazinderen bij Bölöni? “Wat ik erover denk, hou ik voor mij. Maar ik kan zoiets wel aan de kant schuiven. Of ik wraakzuchtig ben? Neen, dat is alleen voor niet-intelligente mensen. Na vijf minuten was ik dit alweer vergeten. Kevin maakt tegen KV Mechelen kans op een selectie, net als de rest van de groep.”

Benson viel vorige zondag in Gent, niet voor het eerst, naast het wedstrijdblad. De Antwerpse recordaankoop reageerde door zijn statistieken van vorig seizoen op Instagram te droppen. “Luister: ik heb geen Facebook, noch Instagram. Ik ben Jelle Van Damme niet die dit soort dingen gebruikt”, grijnsde de Roemeen. (Toen Van Damme begin vorig seizoen naast de basis viel, reageerde de verdediger op Instagram met “Silence is the best reply to a fool”. Vertaald: “Stilte is het beste antwoord op een gek”, nvdr.) Ze mogen voor mijn part erop zetten wat ze willen. Of Benson recht van spreken heeft? Wat mij betreft wel, maar ik sta vierde, dus ik heb ook gelijk. Punt.”

Door dige, dvd, ldh
  • Meer voetbal