Versace klaagt Fashion Nova aan voor kopiëren van iconische groene jurk

Foto: ISOPIX

Versace heeft bij de rechtbank in New York een klacht ingediend tegen Fashion Nova en wel omdat het onder andere de iconische groene junglejurk van het Italiaanse modehuis zou hebben gekopieerd.

Dinsdag raakte bekend dat Versace een klacht had ingediend tegen Fashion Nova, een Amerikaanse fast fashion retailer. Reden: het Italiaanse modehuis vindt dat ze een groene jurk met jungleprint klakkeloos hebben gekopieerd. Het gaat niet zomaar om een jurk, maar wel om een van de meest iconische van Versace. Zo beeldbepalend dat het kledingstuk, dat Jennifer Lopez droeg voor de Grammy Awards in 2000, zelfs een eigen Wikipediapagina heeft.

Maar daar blijft het niet bij. Versace beschuldigt Fashion Nova ook van het kopiëren van de typische zwarte en goudkleurige Barocco-print. Daarnaast zijn ook de Pop Hearts-print en het Greca-patroon in de schadeclaim opgenomen. Versace stelt dat het modehuis schade wordt berokkend doordat de ontwerpen te goed op elkaar lijken.

“De reden waarom Fashion Nova zo snel nieuwe kleding kan produceren, is grotendeels te danken aan hun bereidheid om de auteursrechtelijk beschermde ontwerpen en handelsmerken van bekende ontwerpers te kopiëren”, klinkt het in de gerechtsdocumenten.

 

Door flb
AANGERADEN