Achttien personen aangehouden na oprollen van Mechels drugsnetwerk

Bron © BELGA

Foto: Gil Plaquet

Mechelen -

De lokale recherche van de zone Mechelen-Willebroek heeft de voorbije dagen bij een reeks huiszoekingen 25 personen opgepakt in een onderzoek naar een drugsnetwerk. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Achttien van de arrestanten zijn intussen ook aangehouden.

Het onderzoek spitste zich toe op een organisatie, gevormd rond een Mechelse familie, die hotels in Mechelen en Brussel gebruikte als uitvalsbasis om met koeriers en huurwagens klanten te bedienen in de regio Buggenhout, Lebbeke, Opwijk, Asse, Affligem, Moorsel en Aalst.

Tijdens de politieacties van maandag en dinsdag werden 37 huiszoekingen uitgevoerd in onder meer Mechelen, Brussel, Jette, Opwijk, Buggenhout, Antwerpen, Londerzeel en Wemmel. Vijfentwintig personen werden opgepakt en de speurders namen 46 gsm’s, 5 auto’s, 37.990 euro cash, 317 gram coke, 513 gram cannabis, 18 luxehorloges, wapens zoals een dolk, een boksijzer, 4 vuurwapens en 2 stroomstootwapens in beslag.

De arrestanten waren 23 mannen en 2 vrouwen, allen tussen 19 en 41 jaar oud en met de Belgische en/of Marokkaanse nationaliteit. Achttien onder hen zijn aangehouden, één werd vrijgelaten onder voorwaarden en de rest mocht beschikken.

Volgens het parket werden in datzelfde onderzoek eerder al vaststellingen gedaan. In maart trof de politie drugs aan in een hotelkamer in Anderlecht, in april werd een koerier betrapt tijdens een drugsdeal en in augustus werd een kopstuk van de bende in Brussel betrapt met drugs en drie gsm’s tijdens een controle naar aanleiding van intrafamiliaal geweld.

AANGERADEN
Meest recent