Seksuolotte uit de kleren voor campagne Child Focus

Sexting, pikante foto’s delen, is al lang geen nichefenomeen meer.

Lotte Vanwezemael – beter bekend als Seksuolotte van radiozender MNM – heeft een pikante foto op haar instagram-pagina geplaatst voor de campagne van Telenet en Child Focus.

In samenwerking met Child Focus creëerde Telenet .comdom: een app die je pikante foto’s helpt beveiligen tegen het ongewenst delen met derden. Volgens het bedrijf is het versturen van seksuele berichten al lang geen nichefenomeen meer: een bevraging bij 2.000 mensen toont aan dat één op de drie Belgen het al eens heeft gedaan, onder jongeren ligt dat cijfer zelfs nog hoger.

Toch loopt het soms ook mis, bijvoorbeeld bij afpersing of ‘sextortion’: bittere exen die wraak willen nemen of jongeren die onder druk gezet worden om een naaktfoto te delen. Daarom ontwikkelde Telenet .comdom als een digitaal alternatief voor het offline condoom.

De app voorziet foto’s van een filter die de gegevens van de ontvanger – zoals zijn naam en gsm-nummer – als watermerk over het beeld plaatst. Die filter kan niet verwijderd worden zonder dat de naaktfoto onherkenbaar wordt. Lotte Vanwezemael, bekend als Seksuolotte van MNM, geeft met haar foto alvast het goede voorbeeld.

AANGERADEN