‘Fietsvakantie’ van Thomas De Gendt en Tim Wellens zit erop, het serieuze werk kan beginnen

Tim Wellens en Thomas De Gendt hebben een punt gezet achter hun gezamenlijke fietstrip doorheen ‘Las Montanas Vacias’, een onherbergzaam gebied in Spanje, beter bekend als het lapland van Spanje. Voor beide renners van Lotto-Soudal kan het serieuze werk nu beginnen.

De twee boezemvrienden fietsten aan het eind van vorig seizoen, na de Ronde van Lombardije, gezamenlijk terug naar België. Een trip die hen zodanig beviel dat ze dit jaar besloten opnieuw een uitdaging te zoeken. Deze keer werd het geen seizoensafsluiter maar wel het begin van de voorbereiding. Daarvoor trokken beide profrenners naar Spanje waar ze met een tocht doorheen ‘Las Montanas Vacias’ het ideale decor vonden voor hun avontuur: onverharde wegen, besneeuwde parcoursen en héél weinig mensen om tegen te babbelen. De tocht verliep niet feilloos: De Gendt kwam ziek toe in Spanje, de fiets van Wellens kwam geblutst toe in Spanje. Dus werd de tocht ‘beperkt’ tot een vierdaagse maar wel eentje die zal bijblijven.

Voor beide renners begint nu het serieuzere trainingswerk. Vooral De Gendt wil al vroeg de vorm te pakken hebben. Hij reist begin januari richting Australië voor de Tour Down Under. Wellens begint iets later aan zijn seizoen.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent