Vervangbussen ingelegd nadat trein inrijdt op auto die vastraakte op sporen

Bron © BELGA

De auto werd weggekatapulteerd en belandde in een voortuin. Foto: BFM

Mol -

Tussen Mol en Herentals rijden donderdagochtend geen treinen, nadat een trein woensdagavond laat een auto op een overweg heeft aangereden. Er zijn vervangbussen ingelegd, meldt Infrabel.

De passagiers van de auto zijn ongedeerd, maar één inzittende van de trein raakte lichtgewond. Het is onduidelijk hoe lang de hinder nog zal duren. Infrabel hoopt dat het treinverkeer in de loop van de voormiddag weer kan opstarten.

Schade aan de wielen

Door de schade aan de voorkant van de trein, vooral aan de wielen, moet die trein getakeld worden. Een speciale trein is donderdagochtend ter plaatse gekomen om, vanop het andere spoor, de trein die betrokken was bij de aanrijding weg te takelen.

De wagen kwam, volgens de eerste vaststellingen, vast te zitten op de sporen aan een overweg in Mol. De passagiers probeerden het voertuig nog te verplaatsen, maar dat lukte niet. “Via de hulpdiensten is ook nog geprobeerd om contact te leggen en de trein tegen te houden”, zegt Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken. “Maar de trein was al vlakbij en men is niet meer in staat geweest om die te stoppen.”

Voortuin

Rond 23.30 uur reed de trein die vanuit Antwerpen Centraal onderweg was naar Mol in op de auto. De trein kwam 500 meter verder tot stilstand en de wagen belandde in een voortuin. De dertig passagiers in de trein werden geëvacueerd. Onder hen raakte een persoon lichtgewond.

Vervangbussen ingelegd nadat trein inrijdt op auto die vastraakte op sporen
Foto: BFM
AANGERADEN
Meest recent