Test-Aankoop waarschuwt voor aanbod van ... Test-Aankoop

Foto: Test Aankoop

Ze waarschuwen doorgaans over malafide of twijfelachtige praktijken van anderen, maar vandaag moet Test-Aankoop een waarschuwing uitsturen over zichzelf. Het is te zeggen: oplichters proberen in naam van Test-Aankoop klanten te misleiden met een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van de consumentenorganisatie.

“Test-Aankoop heeft kennis genomen van een e-mail die circuleert en die doet uitschijnen dat hij door de consumentenorganisatie is gestuurd. Zowel het logo als de stijl in zijn geheel is goed nagemaakt door oplichters en dat wekt de indruk een legitiem aanbod te zijn van de organisatie”, klinkt het op de website. “Maar Test-Aankoop heeft de mail niet verzonden, het betreft een poging tot phishing.”

LEES OOK: Pakjesperiode maakt het online oplichters makkelijker: “Kijk goed naar het mailadres” (+)

De mail is afkomstig van het adres “webmestre@ccmp.daf-mag.fr” en wie erop doorklikt, komt uit op een aanbieding voor een nieuwe – bijna gratis – gsm. “Je moet je gegevens invoeren en 2 euro overschrijven. Maar wanneer je dat effectief doet, wordt er malware verzonden om de computer te infecteren en zo hebben fraudeurs vrije baan. Zo krijgen ze toegang tot alle persoonlijke gegevens en accounts en stelen ze wat ze maar willen.”

Test-Aankoop raadt iedereen aan om niet op de link te klikken. Op haar website geeft de consumentenorganisatie tips over hoe je je als consument het best kan wapenen tegen phishing en hoe je frauduleuze mails kan herkennen.

AANGERADEN