Opnieuw actie tegen cultuurbesparingen: enkele honderden betogers in Brussel

© BELGA

Enkele honderden actievoerders zijn donderdagvoormiddag samengekomen tegen de besparingen in de cultuursector. Ze leggen een tocht af van Brussel Centraal naar het Vlaams Parlement. Daar start om 11 uur een bespreking over de besparingen in de commissie Cultuur. De actievoerders vragen om solidariteit.

“We zijn tegen de besparingen die onzinnig zijn”, zegt Kobe Matthys van organisator State of the Arts. “Het gaat om bruuske besparingen, zonder enig overleg met de sector. Dat is het bewijs dat het kabinet van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) niet goed op dreef is. Ze hebben er geen idee van hoe de sector in zijn werk gaat. Wij hebben het gevoel dat de besparingen niet doordacht zijn. De projectsubsidies zijn de achillespees van de cultuursector.”

In de optocht lopen bekende acteurs zoals Jan Decleir, Sien Eggers, Frank Focketyn en Michael Pas mee. Op Facebook hebben zich 2.000 deelnemers aangemeld. “We hopen dat die ondanks het weer ook allemaal komen”, aldus Matthys.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten