Kamaloog in mudel

Kamagurka ontwierp een kippenhok voor de kippen van het museum. Foto: Catherine Lamont

Deinze / Nevele - Op vrijdagavond 6 december komt Kamagurka, na 'Kamagurka & Herr Seele - The Return of the Comebamck', nog even terug met ‘Kamaloog’, deze keer niet in het Leietheater maar midden zijn tentoonstelling in mudel.

Kamaloog

Hou Sinterklaasavond 6 december vrij in jouw agenda want dan word je getrakteerd op de Kamaloog! Het belooft een bijzondere avond te worden want de hoofdrol is weggelegd voor Kamagurka. Hij krijgt van het publiek een vraag en tekent het antwoord. Moderator van dienst is Babette Degraeve, zelf ook beeldend kunstenaar en geoefend speelkameraad in dit spel waar de grenzen van de Ernst worden opgezocht. 

Babette Degraeve gaat om 20 u in gesprek met Kamagurka, duidt hem, stelt hem vragen waarop hij antwoordt, met de typische Kama-kwinkslag tussenin. Kamagurka bepaalt het tempo en de toon, die ongetwijfeld met wat absurditeit doorspekt zal zijn.

Er volgt een korte pauze waarbinnen het mudel alle aanwezigen een drankje aanbiedt en waarbij het publiek de opdracht krijgt intussen over een vraag na te denken die ze Kama willen stellen.

Na de pauze gaat Babette in het publiek op zoek naar mensen die hun vraag verwoorden, waarbij Kama deze keer niet met woorden, maar met verf en penseel antwoordt en op grote vellen papier (2m20 x 2m) zijn repliek schildert.

Extraatje is dat deze special plaats heeft in de tentoonstelling ‘Kamagurkistan’ in mudel. Het begint om 20 u, tickets kosten €5.

De tentoonstelling ‘Kamagurkistan. De grenzen van de ernst’ in mudel loopt nog tot 26 januari 2020. Openingsuren: dinsdag tot vrijdag 14 – 17.30 u, zaterdag en zondag 10 – 12 u en 14 – 17 u. Meer info op www.mudel.be .

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN