Best te voet of met de fiets naar ‘Felix, de musical’

Hoeilaart - Omdat er meer dan 3000 toeschouwers dit weekend worden verwacht in het sport- en jeugdcentrum Koldam voor ‘Felix, de musical’ werkte de gemeente een verkeersplan uit. ‘Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets’, luidt daarbij de boodschap.

Bij het sport- en jeugdcentrum Koldam komt een bijkomende fietsenstalling. De bussen van De Lijn richting Groenendaal (lijnen 830 en 395), rijden om via de Overijsesteenweg, de Victor Mertensstraat en de Joseph Denayerstraat. De haltes Sportcomplex en Nero worden op deze lijn afgeschaft en vervangen door een tijdelijke halte ter hoogte van Sequoia. De bussen die op de lijnen 830 en 395 richting Overijse rijden, volgen hun gebruikelijke traject en blijven hun normale haltes gebruiken. Ook de bussen 345 en 343 moeten niet omrijden en al hun haltes blijven in gebruik.

Toch met de wagen?

‘Toeschouwers, acteurs en figuranten die toch met de wagen komen, vinden perkeergelegenheid op wandelafstand: parking Mariën, Gemeenteplein en parking Felix Sohie. In de Albert Biesmanslaan, tussen de Koldamstraat en de Overijsesteenweg, wordt extra parking gecreëerd. De parking is enkel toegankelijk via het kruispunt Koldam’, luidt het. ‘Vermits de Albert Biesmanslaan tussen de Koldamstraat en de Overijsesteenweg als parking ingericht wordt, moet het doorgaand verkeer vanaf vrijdag 29 november (18 uur) omrijden langs de Overijsesteenweg. In de Overijsesteenweg wordt het hele weekend tweerichtingsverkeer mogelijk. In de Victor Mertensstraat en in de Overijsesteenweg wordt een parkeerverbod ingesteld, zodat de bussen vlot kunnen omrijden’.

 

Door Michel Van Mullem