De Lijn verhoogt wellicht frequentie bussen naar Zaffelare

Lijn 76 verbindt momenteel De Pinte- Gent- Lochristi - Wachtebeke om het uur Foto: Geert Herman

Lochristi - De kans is groot dat de ontsluiting van Zaffelare via De Lijn een stuk vlotter wordt: Lochristi heeft een hogere frequentie van het busvervoer naar de deelgemeente bepleit en een bus om het half uur ligt binnen de lijn van de verwachtingen. Er komen wellicht ook meer verbindingen tijdens de avonduren. In de huidige dienstregeling kan u op weekdagen om het uur naar Zaffelare, rond 19 uur is uw laatste kans.

"De Vervoersregioraad is een nieuw vehikel opgericht door Vlaanderen en bedoeld om per regio gemeenten zelf mee te laten nadenken over de organisatie van het openbaar vervoer", verduidelijkt burgemeester Yves Deswaene. "Daar hebben wij deze maatregelen bepleit, en de kans is groot dat ze in aanmerking worden genomen."

"Wat wij ook vragen om te onderzoeken is een buslijn Zelzate-Wetteren, die Wachtebeke-centrum en Zaffelare-centrum zou aandoen en zo verder via de Kerkstraat, de N449, De Lozen Boer en het station van Beervelde naar Laarne en Wetteren zou rijden. De suggestie werd door De Lijn in elk geval niet weggewuifd, maar uiteraard zijn de middelen van de Vlaamse vervoermaatschappij niet onbeperkt. Over de slaagkansen hiervan durf ik mij nog niet uit te spreken."

 

Door Geert Herman
AANGERADEN