FOTO. EDUGO Lochristi gaat collectief uit de bol voor Bobby

Lochristi - De apotheose van Rode Neuzen Dag komt er vandaag aan, maar Lochristi was het initiatief al een dagje voor. Minionderneming FLOP van EDUGO Lochristi ging donderdagavond samen met zo'n duizend aanwezigen collectief uit de bol voor het zelf georganiseerde festival met de gloednieuwe boysband Bobby. "Mensen op een gezellige manier samenbrengen op een evenement dat aansluit bij Rode Neuzen Dag": opdracht meer dan geslaagd, getuige de gillende en tot tranen toe bewogen meiden die zich op de eerste rijen verdrongen voor Brecht, Ryan, Aaron, Ruben en Simon.

Samen met heel Vlaanderen zamelt Rode Neuzen Dag dit jaar geld in voor projecten die jongeren mentaal sterker maken, vooral op scholen. De minionderneming van EDUGO Lochristi linkte dat meteen aan een mooi plaatselijk initiatief, de inrichting van een stille ruimte op school, waar leerlingen even de rust kunnen opzoeken.

Veel volk samenbrengen, daarvoor moet je op opkomend talent mikken, dacht de clevere bende van 7 RVM en zo kwamen ze met hun mini bijna vanzelf uit bij de boysband uit het entertainmentbedrijf Les Flamands, met Beerveldse links naar Miguel Wiels. Die was overigens samen met echtgenote Free Souffriau op het evenement. De rest van het verhaal was...gezellige hysterie in de reuzentent op de speelplaats van EDUGO.

Dranghekkens deden waarvoor ze dienden toen de vijf gladde jongens Brecht, Ryan, Aaron, Ruben en Simon na een lange studieronde het podium bestormden. Niet langer dan een half uurtje, maar het zorgde voor een orkaan van enthousiasme. 'Are You Ready', 'Sing our Song', 'She goes nana' van The Radios, 'Hey Don't You Know', 'That Girl', 'When I need you' en een bisnummertje inclusief de groepsselfie met het publiek: Bobby klaarde met brio de klus. Iedereen kon het ook horen, want onze decibelmeter vooraan het podium sloeg uit tot liefst ...112 dB. Een stapje in het publiek, een handje klap of een aanraking met de jonge goden: vele EDUGO'ers beleefden de avond van hun nog jonge leven. Klik en kijk naar Bobby én het uitgelaten publiek in ons uitgebreide fotoalbum. 

 

 

Door Geert Herman