Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Op elke school buitengevlogen, maar nu is Willem Hiele de coolste kok van het land

Op elke school buitengevlogen, maar nu is Willem Hiele de coolste kok van het land

Tarbot maakt hij klaar in juten koffiezakken, lam stopt hij met gloeiende kolen in de grond en voor zijn purperen mosselen nemen foodies het vliegtuig. Willem Hiele, die in de potten roert van het vissershuisje waar hij opgroeide, is de nieuwe rock-’n-rollchef aan het culinaire firmament. Kind van paardenvissers en IJslandvaarders. Prijzenvanger ook. Niet op school, wel voor zijn pure terroirkeuken. “Dit is mijn passie, hiervoor ben ik in de wieg gelegd.” Zijn eerste kookboek ligt nu in de winkel.

Vorig jaar bouwde ik in het midden van mijn tuin een houtoven. Het eerste wat ik ’s ochtends doe, is vuur maken. Even me-time . Koffietje bij de hand. En dan die eerste rook in je neus. Zalig

Het is dinsdag. Zijn vrije dag. Willem Hiele wil naar de tentoonstelling van Stephan Vanfleteren in Antwerpen en daarna naar een monoloog van Kasper Vandenberghe in Brussel. Tussendoor heeft hij nog afgesproken ...