Speelgoedmuseum zoekt Samson & Gert-verzamelaars

Foto: BELGAIMAGE

Mechelen -

Het Speelgoedmuseum in Mechelen is samen met Studio 100 op zoek naar zes verzamelaars van spullen van Samson & Gert. Met de memorabilia wordt een tijdelijke tentoonstelling opgebouwd rond de dertigste verjaardag van de kinderfiguren. U kunt zich aanmelden tot 15 januari.

Samson & Gert vieren hun dertigste verjaardag en nemen als duo meteen ook afscheid van het publiek. Om de afgelopen drie decennia vol herinneringen en plezier in beeld te brengen, zijn het Mechelse Speelgoedmuseum en Studio 100 op zoek naar zes verzamelaars van spullen van Samson & Gert die willen meewerken aan een expo komend voorjaar.

“Is het verzamelen van Samson & Gert-spullen toevallig een van jouw specialiteiten? Dan zijn we naar jou op zoek” aldus Julie Van Craen van het Speelgoedmuseum. “In het museum voorzien we zes kasten van telkens ongeveer één vierkante meter groot waarin we alle memorabilia en het verhaal van de verzamelaar samenbrengen en kunnen tonen aan de fans.”

Verzamelaars die zich geroepen voelen, kunnen tot 15 januari mailen naar het Speelgoedmuseum. “In het mailtje stel je jezelf kort voor en vertel je ons waarom jouw verzameling een plaats verdient in de tentoonstelling”, klinkt het. “En voeg zeker ook een omschrijving en foto toe van de stukken die je graag tentoon wil stellen. Zo krijgen wij een duidelijk beeld. Eind januari maken we dan een selectie.”

De tentoonstelling opent op 20 februari 2020 de deuren voor het grote publiek en loopt tot begin mei.

educatieve.dienst@speelgoedmuseum.be

Door svds
AANGERADEN
Meest recent