Philippe Gilbert beslist bij Lotto Soudal zelf of hij de Tour rijdt: “Hij is de grootste Belgische kampioen van zijn generatie”

Bron © Sudpresse

Foto: AFP

John Lelangue laat Philippe Gilbert vrij om zijn programma te kiezen in 2020. De algemeen manager van Lotto-Soudal gelooft dan ook rotsvast in zijn aanwinst voor volgend seizoen.

Voor drie jaar tekende de 37-jarige Gilbert bij de Belgische wielerploeg. “In 2021 is het WK in Leuven, dat zou pas een bekroning zijn voor een magnifieke carrière. Daarom ook die drie jaar, dan zou hij zijn laatste seizoen in de regenboogtrui kunnen rijden. Daarna zie ik Phil als een ambassadeur voor onze ploeg. Hij is de grootste Belgische kampioen van zijn generatie. Ik heb met veel kampioenen gewerkt, maar niemand kan aan hem tippen. En hij heeft nog steeds honger.”

Dit jaar mocht Gilbert niet mee naar de Ronde van Frankrijk met Deceuninck-Quick Step. Bij Lotto Soudal pakken ze het anders aan. “Hij bepaalt zelf zijn programma”, aldus Lelangue. “Als hij me vraagt om naar de Tour te gaan, zal dat niet zijn om gewoon mee te rijden of omdat die start in Nice waar hij traint. Dat zal zijn met de blik op een etappezege. Als iemand met zijn ambitie zegt dat naar de Tour wil, dan mag die automatisch mee.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN