Brusselse politie pakt 20-tal Extinction Rebellion-activisten op tijdens actie tegen Black Friday

Bron © BELGA

Een activist van Extinction Rebellion tijdens een betoging in Madrid. Foto: BELGAIMAGE

Brussel -

De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft in de afgelopen nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 november 22 actievoerders van Extinction Rebellion opgepakt, toen ze een affiche-actie wilden houden tegen Black Friday. Dat schrijft Bruzz en wordt bevestigd aan Belga.

De leden van de radicale klimaatactiegroep werden omstreeks 23.00 uur in het centrum van de hoofdstad aangehouden na een controle. “Ze waren in het bezit van materiaal waaruit we konden opmaken, dat ze iets van plan waren. Het gaat onder andere om verfborstels, verfspuitbussen, lijm, affiches , spandoeken gericht tegen Black Friday. Op de vlaggen en affiches stond het logo van Extinction Rebellion”, vertelt woordvoerster van de Brusselse politie Ilse Van de keere.

De politie hield de actievoerders aan. Ze moesten een nacht in de cel doorbrengen. Hun affiche-actie richt zich op Black Friday, een soort koopjesdag met grote kortingen die door Extinction Rebellion gezien wordt als een “krankzinnige promotie van consumentisme”.