Eerste veldrit en al meer dan 4.000 tickets verkocht: “Dat is een record voor een nieuwe editie”

Mathieu van der Poel is de grote favoriet voor de zege in Kortrijk. Foto: BELGA

Kortrijk -

De veldrit in het hart van Kortrijk stevent af op een succes. In voorverkoop zijn al meer dan 4.000 tickets de deur uit.

Organisator Christophe Impens van Golazo is een tevreden man. “Tot nu zijn welgeteld 4.086 tickets de deur uit voor onze cross. Dat is een record voor een nieuwe editie.”

Schepen van Sport en Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) stak zijn nek uit om de veldrit naar Kortrijk te brengen. “Het was altijd al een droom van mij om een dergelijke wielerwedstrijd naar Kortrijk te halen. Het wordt zaterdag een echt topduel met onder andere Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel op een uniek en uitdagend parcours. Als kers op de taart is er de komst van de herstellende Wout van Aert.”

Wie in de omgeving van de K-Tower moet zijn, doet er best aan om rekening te houden met verkeersproblemen. De Groeningebrug bijvoorbeeld wordt afgesloten. De Groeningebrug verbindt beide zijden van het Koning Albertpark en doet zaterdag dienst als start- en aankomstplaats van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Je kan vanaf 9 uur op het parcours terecht. De vrouwen starten om 13.45 uur, de mannen om 15 uur. Het parcours wordt ook zeker modderig. De stad Kortrijk ondersteunt de organisatie logistiek maar tastte niet in de buidel om de organisatie naar Kortrijk te halen.

Door vkk
AANGERADEN