Deinse brandweerman helpt vrouw in het donker op het droge

Deinze / Nevele - Een brandweerman die op de Oostkouter in Petegem woont, redde donderdagavond laat het leven van een 43-jarige vrouw door haar uit het donkere en koude Leiewater van het Kanaal van Schipdonk te halen. De vrouw werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis in Deinze waar haar toestand als niet-levensbedreigend werd beschouwd.

43-jarige was eerder betrokken bij ongeval in Leerne

Het gebeuren speelde zich af in de Stadionlaan in Deinze, aan de overkant van het politiecommissariaat en de brandweerkazerne. Aan de feiten ging een verkeersongeval vooraf dat omstreeks 19 uur gebeurde op de Leernesesteenweg ter hoogte van het nummer 112 in Bachte-Maria-Leerne. Een 43-jarige bestuurster week daar van haar rijbaan af en reed een 64-jarige fietster omver. Laatstgenoemde werd lichtgewond. De bestuurster reed onmiddellijk door. Aan de hand van haar nummerplaat kon ze achteraf worden geïdentificeerd en meegenomen naar het politiecommissariaat in Deinze voor verdere afhandeling. Betrokkene bleek onder invloed te zijn van alcohol.

Na haar ondervraging bij de politie ging de vrouw naar buiten en geraakte, na over een vangrail te zijn geklommen, in het water van het Schipdonkkanaal. Een passant die alles zag gebeuren verwittigde de hulpdiensten. Eén van de vrijwillige brandweermannen, Stijn Christiaens, nu werkzaam bij de duikers-ontmijners bij de marine, die vlug ter plaatse was aarzelde geen moment en sprong direct in het water. Hij slaagde er in de vrouw te lokaliseren en onmiddellijk naar de oever te leiden. Daar werd ze op het droge getrokken en onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweerman mocht zich in de naast het politiecommissariaat gelegen brandweerkazerne van de post Deinze gaan drogen en warme kleren aantrekken.

Door John De Vlieger
AANGERADEN
Meest recent