Mannen ‘helpen’ jonge vrouw met kapotte scooter, verkrachten haar en steken lichaam in brand in India

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Dagen na de groepsverkrachting van en moord op een 27-jarige vrouw hebben woedende Indiërs gemanifesteerd aan het politiekantoor waar de vermoedelijke daders vastzitten. De manifestanten eisten “onmiddellijke gerechtigheid”. Vrijdag zijn vier mannen opgepakt op verdenking van de verkrachting van en de moord op de vrouw, zo heeft de politiecommissaris VC Sajjanar bekendgemaakt. De vier zijn allen twintigers.

De jonge vrouw parkeerde woensdagavond haar scooter aan een plein in de stad Hyderabad en verdween daarna. De volgende morgen vond een voorbijganger haar verbrande lichaam onder een brug 25 kilometer verderop.

Uit onderzoek bleek dat de mannen hadden aangeboden haar te helpen bij het herstellen van haar scooter. Ze namen haar mee naar een afgelegen plaats, verkrachtten haar en brachten haar om het leven. Ze staken haar lichaam in brand op de plaats waar het de volgende morgen werd aangetroffen.

Aan het politiekantoor waar de verdachten vastzitten, kwamen zaterdag honderd mensen bijeen, onder wie vrouwen en studenten. Ze scandeerden leuzes zoals “we willen gerechtigheid” en “knoop de criminelen op”.

Volgens de laatst beschikbare gegevens van de Indiase regering, werden in 2017 in India 33.658 vrouwen en meisjes verkracht.

Door Liesbeth Boel
TOP 10 MEEST GELEZEN