Anderlecht zonder Trebel en Sandler in Oostende, Kompany wel aan de aftrap

Foto: Photo News

Anderlecht moet straks absoluut winnen op KV Oostende. De selectie is verrassend, want Adrien Trebel en Philippe Sandler zijn er niet bij. Vincent Kompany verschijnt wel aan de aftrap.

Adrien Trebel en Philippe Sandler trainden afgelopen week quasi voluit na hun knieblessures. De algemene verwachting was dat minstens één van hen zeker wedstrijdfit zou zijn voor het duel in Oostende. Frank Vercauteren besliste nu echter om hen nog even te sparen voor de zware weken die eraan komen.

Vincent Kompany maakt de verplaatsing naar de kust uiteraard wel mee. Hij speelt wel, al liet de club vanochtend uitschijnen dat de verdediger na een ultieme test niet zou starten. Hij mocht zelf beslissen of hij al een wedstrijd aankan. Het is uitgesloten dat Kompany volgende week 3 keer 90 minuten zal spelen.

Amuzu mee

Het goede nieuws komt van Françis Amuzu. Die werd vorige maandag in de beloftenwedstrijd gewisseld met last aan de hamstring. Het neigde naar een spierblessure, maar uiteindelijk was het niet zo ernstig. Amuzu maakt deel uit van de grote groep die naar de Oostendse Versluys Arena afzakt. Of de flankspeler de 18-koppige kern effectief haalt, is nog even afwachten.

Door Jürgen Geril
AANGERADEN