Abonnee worden? Kies je leesformule

01/12/2019 - BV & Co
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Victoria Beckham.  AFP

Victoria Beckham maakt weer verlies met modelabel

Het gaat slecht met het modelabel van Victoria Beckham (45). Haar bedrijf Victoria Beckham Limited, kortweg VBL, draaide vorig jaar liefst 14,5 miljoen euro verlies. De voormalige zangeres van de Spice Girls en haar echtgenoot, ex-voetballer David Beckham, moesten voor het eerst eigen kapitaal in het mode-imperium pompen. Anders dreigde het om te vallen.

VBL telt vierhonderd winkels in vijftig landen. Hoewel modekenners Beckham even hoog inschatten als pakweg Gucci en Dolce & Gabbana, maakte Victoria Beckham nog geen enkele keer winst sinds de lancering van haar merk in 2008. De onderneming probeerde het tij te keren door een eigen cosmeticalijn te lanceren, samen te werken met Reebok en prijsverlagingen door te voeren. Zonder succes, want vorig jaar daalden de verkoopcijfers met zestien procent.

Victoria Beckham weigert commentaar te geven. De CEO van VBL, Ralph Toledano, reageert wel. Hij beweert dat VBL te lijden heeft onder de dalende vraag naar luxekleding en -accessoires. “De cijfers liggen in lijn met de verwachtingen. Dus we zijn niet verrast. Ons doel is om zo snel mogelijk winst te maken.(dhs)

AANGERADEN