Benefiet Wim Claeys levert 1.386 euro, een nieuwe gitaar, en één zekerheid op: Wouter Deprez heeft het NIET gedaan

Gent - Het benefietconcert dat Guy Reynebeau zaterdag in de concertzaal van Trefpunt organiseerde heeft in totaal 1.386 euro opgeleverd. De toegang was gratis, maar het publiek kon een vrije bijdrage storten in een grote kartonnen doos, die, verwijzend naar de diefstal van Wim Claeys zijn muziekmateriaal uit zijn wagen, goed bewaakt werd. Er is ook een kleine 'doorbraak' in het onderzoek: komiek Wouter Deprez heeft het alvast niet gedaan. Deprez kwam zaterdagavond zijn alibi in geuren en kleuren uitleggen. En iedereen geloofde hem.

Wim Claeys doet zijn auto altijd op slot, maar één keer deed hij dat niet. En lap. Prijs. Een heleboel muziekmateriaal gestolen. En was moet een muzikant aanvangen zonder materiaal? Al heel snel kreeg de Gentse volkszanger steun uit diverse hoeken. Guy Reynebeau zette meteen een benefietvoorstelling op het getouw en verzamelde een aantal artiesten en zocht een zaal. Reynebeau: "Wim is iemand die zelf heel makkelijk in de bres springt en al eens gratis optreedt voor een goed doel. Dus vond ik het mijn plicht om nu ook eens iets voor hem te doen en dat liet ik hem weten. Wim en ik zijn Trefpunt heel dankbaar dat ze hun concertzaal gratis ter beschikking stelden, en dus konden we beginnen rondbellen naar artiesten die bereid waren iets te doen, en die die avond vrij waren."

Wim Claeys was zondagvoormiddag een tevreden man toen hij wakker werd: "We hebben in totaal 1.368 euro opgehaald, met de stortingen op de rekening erbij. Het was een wilde avond met wijze muziek uit alle soorten genres: de stemband, Wouter Deprez, het jong bluegrassgeweld rond Djalt De Cauter (met Leander en Ilona), mijn zangjuf Helena Maes, duo Pearl De Buck en het fantastisch swingende Lady Blaxx die iedereen aan het dansen kreeg. Mijn buurman DJ Krewcial sloot af. Ik ben eerlijk gezegd een beetje stil van zoveel liefde en steun van mijn vrienden en mijn fans, ik ben een gelukkig man en ik hoop nog lang te kunnen blijven zingen voor de mensen" aldus Wim Claeys.

Er waren overigens nog gasten en artiesten: Pierke Pierlala kwam langs met een deel van 't Spelleke en Noël Fack bracht tal van Gentse nummers op zijn accordeon. En, wie had dat durven denken, Sinterklaas bracht niet enkel lekkers voor de kinderen van de Stemband, maar verblijdde Wim Claeys ook met een speelgoedgitaar.

Zaterdag bleek ook dat er toch al een kleine doorbraak in het onderzoek is. Wouter Deprez, komiek en ook zanger en nog zoveel meer, kwam ook op het podium. Deprez serveerde eerst een West-Vlaamse versie van A boy named Sue van Johnny Cash, en pakte daarna uit met een onwaarschijnlijk hilarisch verhaal van een uitstap die hij met zijn vrouw en kinderen deed, met een kampeerbusje. "Om maar te zeggen: ik was er niet op het moment van de diefstal!" aldus Deprez.

 


 

Door Rudy Tollenaere, foto's Frederiek Vande Velde, video RTL en FVV
AANGERADEN
Meest recent