Indiase boer beschildert zijn hond om apen af te schrikken

Bron © Deccan Herald

Themabeeld van een hond. Foto: Shutterstock.com

Landbouwers uit de Indiase regio Malenadu doen er alles aan om hun gewassen te beschermen tegen brutale apen. Een boer gaat daar wel heel creatief mee om door zijn hond te beschilderen.

Srikanta Gowda, zoals de boer heet, is volgens de Indiase krant Deccan Herald op het idee gekomen toen hij een bevriende boer bezocht die een valse tijger had staan die dienst deed als ‘apenverschrikker’. Volgens Gowda had dat daadwerkelijk effect, en bleven de apen weg.

Hij nam de kunsttijger mee naar zijn eigen boerderij om te zien of het ook daar werkte, met resultaat. Alleen moest hij de verschrikker elke twee dagen verplaatsen zodat het systeem effect zou blijven hebben. Om dat alles makkelijker te maken, bedacht hij een andere oplossing. Hij bewerkte zijn hond met haarverf zodat het dier meer op een tijger zou lijken en de apen kon weghouden.

Lees hieronder verder

Niet alleen honden en neptijgers worden ingezet in de strijd tegen de primaten, ook afbeeldingen van tijgers en zelfs knuffels moeten de klus klaren. Er zijn volgens de Deccan Herald zelfs boeren die enkel geluid afspelen om hun landbouw te beschermen.

Door nadb
TOP 10 MEEST GELEZEN