Mathieu van der Poel na nieuwste zege: “Wou David graag meenemen naar de meet”

© Photo News

Broederliefde in Mol: Mathieu van der Poel probeerde om zijn broer David zo lang mogelijk mee te nemen in het zand van het Zilvermeer. Uiteindelijk reed de Nederlander weg van zijn broer en werd David derde.

Werner Bourlez, blg

LEES OOK.Mathieu van der Poel boekt in Mol zijn negende opeenvolgende zege van het seizoen, volledig podium voor Corendon-Circus

Een Van der Poel die een veldrit wint: dat is allang geen nieuws meer. Dat die niét Mathieu zou heten, is dat wel. David van der Poel hing in Mol het langste in het wiel van zijn alles winnende broer, maar moest uiteindelijk lijdzaam toezien hoe jonge broer weer wegreed van iedereen.

“Het was echt een supermooie cross. Ik heb genoten. In het zand rijden is iets dat ik heel graag doe. Ik probeerde David zo lang mogelijk mee te nemen. Het had me toch wel heel leuk geleken om met twee naar de meet te rijden. De achtervolgende groep was vrij sterk, dus dat plannetje ging niet door. Of ik hem had laten winnen? Ik zou wel gewild hebben, maar ik denk niet dat David dat zou aanvaarden.”

Over de val had Van der Poel ook nog iets te zeggen. “In de voorlaatste ronde ging ik opeens even uit het spoor. Dat had ik niet verwacht en ineens ging ik over de kop. Maar ik heb geen blessure. In het zand val je altijd zacht.”

Met Tom Meeusen op de tweede en David van der Poel op de derde plek bezette Corendon-Circus in Mol het volledige podium. “Dit was voor ons het best mogelijke scenario. Ik ben wel heel blij dat dat gelukt is”

© BELGA

“In de laatste vier ronden moest ik te diep gaan om Mathieu te volgen”, verklaarde David van der Poel. “Al bij al ben ik met deze derde plaats best tevreden. Door het zand klieven is één van mijn specialiteiten, maar vandaag lukte dat minder. Mede omdat ik conditioneel niet zo goed was. Ik voelde meteen dat de cross van zaterdag in Kortrijk nog voor lome benen zorgde. Ik zag eigenlijk een vol uur af, maar sta gelukkig wel op het podium.”

Tussen zijn ploegmaats met dezelfde familienaam in legde Tom Meeusen beslag op de tweede plaats. “Deze eerste podiumplaats van het seizoen is een hele opluchting. Het was veel te lang geleden. Ik deelde mijn cross goed in en wist dat ik op de laatste zandstrook het verschil kon maken. Ik hou van die zandstroken waarop de crosstechniek weer naar boven komt.” .

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten