Presentatoren van De Warmste Week zijn bekend: Eva De Roo vergezeld van twee debutanten

© Studio Brussel

De Warmste Week start over exact zestien dagen. Dan zullen de drie Studio Brussel-dj’s Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns vanuit Kortrijk zeven dagen lang 24 uur per dag verzoekplaten voor een goed doel draaien. Voor De Roo is het intussen haar vijfde Warmste Week, Brys en Germijns presenteren voor het eerst.

mtm

LEES OOK. Zoontje (5) van overleden radiopresentator organiseert kinderfuif voor Warmste Week (+)

Het Nelson Mandelaplein in Kortrijk is tijdens De Warmste Week het kloppend hart van Studio Brussel. “We voelen dat heel Kortrijk in de ban is van De Warmste Week”, zegt Fien Germijns. Ik heb beire veel goeste om iedereen die zich inzet voor De Warmste Week van dichtbij te leren kennen, midden in deze fantastische stad.”

“Ik heb zelf altijd met een enorm warm gevoel geluisterd en gekeken de laatste jaren”, zegt ook Joris Brys. “Nu ga ik het voor de eerste keer van héél dichtbij meemaken en da’s iets om geweldig naar uit te kijken.”

Terwijl hun drie collega’s plaatjes draaien, trekken Studio Brussel-reporters Michèle Cuvelier en Stijn Vandevoorde de stad in, op zoek naar warme verhalen en nemen muziek mee om actievoerders en vrijwilligers van Kortrijk te bedanken.

Op het Nelson Mandelaplein zelf zal er veel livemuziek zijn van nationale en internationale artiesten. Studio Brussel geeft ook letterlijk een podium aan lokaal muzikaal talent. De optredens worden gecureerd door een aantal Kortrijkse organisaties, zoals het sociaal-artistiek jongerencultuurcentrum De Stroate en concert- en festivalorganisator Wilde Westen.

© Studio Brussel

‘Back to back’

Met ‘Back to back’ lanceert Studio Brussel dit jaar een nieuw live concept. Elke avond treden twee artiesten samen op voor één goed doel. Onder meer Zwangere Guy speelt met Arno, en ook Brihang speelt met Het Zesde Metaal. Het resultaat is een unieke reeks duoconcerten in de Kortrijkse zaal Depart. Op maandag 9 december om 10 uur start de ticketverkoop.

De line-up:

  • Woensdag 18 december: White Lies & Whispering Sons (voor Move To Improve)
  • Donderdag 19 december: Balthazar & Trixie Whitley (voor De Korf vzw)
  • Vrijdag 20 december: Bear’s Den & Selah Sue (voor Te Gek!?)
  • Zaterdag 21 december: Joost & Kraantje Pappie (voor TEJO Kortrijk)
  • Zondag 22 december: Brihang & Het Zesde Metaal (voor Streekfonds West-Vlaanderen - De Muziekbank)
  • Maandag 23 december: Zwangere Guy & Arno (voor Zwangerinbrussel XL)

Feesten voor het goede doel

Daarnaast zijn er ook drie ‘Parties’ waar iedereen kan feesten voor het goede doel. Studio Brussel-presentator en Instagram-fenomeen Average Rob host samen met dj ‘Omdat Het Kan Soundsystem’ De Warmste Boit op donderdag 19 december. Gasten zijn onder meer Glints en Murdock. Het Kortrijkse Alcatraz-metalfestival doet Depart dan weer op zijn grondvesten daveren op vrijdag 20 december met de Alcatraz Metal Party. Op zaterdag 21 december brengt de Kortrijkse electro-rockband Goose hun concept Goose Nonstop.

Warmste treinticket

Studio Brussel koos ervoor om dit jaar uit te zenden vanuit een stad, optimaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de gelegenheid heeft vervoersmaatschappij NMBS zelfs een speciaal Warmste Week-treinticket om vanuit elk Belgisch station voordelig naar Kortrijk te sporen. Het ticket kost 12 euro, waarvan 2 euro rechtstreeks naar alle goede doelen van De Warmste Week gaat. De NMBS breidt ook de capaciteit van de treinen naar Kortrijk uit om mensen zo veel mogelijk de kans te geven Studio Brussel in Kortrijk te bezoeken.

LEES OOK. Welzijnsorganisaties staken: “Niet voor een hoger loon, maar voor uw kind. Ouders willen hulp en wij kunnen die niet geven” (+)

Daarnaast onderneemt Studio Brussel dit jaar opnieuw actie om minder afval te produceren door middel van herbruikbare bekers op het terrein. De zelfontworpen herbruikbare bekers die talloze keren gebruikt kunnen worden zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de plastic wegwerpbekers.

2.033 goede doelen

Er werden voor deze editie 2033 goede doelen goedgekeurd. Dit jaar kan je niet alleen een actie doen om een goed doel te steunen, je kan in december ook gaan helpen als vrijwilliger. Tijdens de warmste week zijn er ook concerten van onder meer White Lies, Trixie Whitley, Selah Sue en Het Zesde Metaal. Studio Brussel wijdt ook een podium aan lokaal muzikaal talent.

LEES OOK

Nu in het nieuws