Philippe Gilbert: “Ik nam Remco Evenepoel in het begin niet zo serieus. Arrogant, vond ik hem”

Foto: BELGA

Vandaag zijn Philippe Gilbert (37) en Remco Evenepoel (19) dikke maatjes, maar toen de twee elkaar voor het eerst leerden kennen, vond Gilbert Evenepoel maar arrogant. “In het begin nam ik hem niet te zeer au sérieux”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Achttien jaar schelen ze, maar toch komen Philippe Gilbert en Remco Evenepoel uitstekend overeen. Dit seizoen waren ze samen aan de slag bij Deceuninck-Quick Step, en reed benjamin Evenepoel in functie van de ervaren Gilbert op het WK wielrennen. Hij bleef loyaal aan zijn kopman, ook toen die tegen het asfalt ging.

Toch was Gilbert niet zo opgezet met de eerste indruk die hij van Evenepoel kreeg, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “In het begin nam ik hem niet te zeer au sérieux. Ik vond hem een beetje gek. Hij vertelde dingen, vóór de koers, waarvan ik dacht: ‘Hé ventje, wat zeg jij hier nu allemaal? (grijnst) Hij zou dit doen en daar aanvallen... Arrogant, vond ik. Tot hij dat een paar uur later, in koers, gewoon omzette in de praktijk. Indrukwekkend.”

Door Wim Conings
AANGERADEN