Extra tegenstand voor de Belgen: Alaphilippe debuteert in Ronde van Vlaanderen

Foto: Getty Images

Na Vincenzo Nibali in 2018 en Alejandro Valverde in 2019, mag de Ronde van Vlaanderen ook volgend jaar rekenen op de aanwezigheid van een topper uit de Ardennenklassiekers. Julian Alaphilippe zal zijn debuut maken in Vlaanderens Mooiste.

In een interview met L’Équipe heeft Julian Alaphilippe gezegd dat hij in 2020 zal starten in de Ronde van Vlaanderen. “Ik heb die nieuwe uitdagingen nodig. Ik weet dat ik meer geschikt ben voor het werk in de Ardennen, maar ik kan er ritme opdoen en belangrijk zijn voor de ploeg. Het wordt een ontdekkingstocht”, aldus Alaphilippe, die het seizoen begint in de Ronde van Colombia en Parijs-Nice boven de Tirreno-Adriatico verkiest.

“Ons programma wordt pas vastgelegd op het eerste trainingskamp, maar er is inderdaad een zeer grote kans dat Julian in de Ronde van Vlaanderen zal starten”, zegt ploegleider Wilfried Peeters. Parijs-Roubaix is uitgesloten.

Met de aanwezigheid van Alaphilippe wordt het meer dan ooit drummen voor de selectie van de Ronde van Vlaanderen bij Deceuninck-Quick Step. Ook Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Kasper Asgreen, Florian Senechal, Tim Declercq, Iljo Keisse en nieuwkomer Davide Ballerini azen op een stekje. Ook Bob Jungels wil net als dit jaar de kasseiklassiekers betwisten.

Door Bram Vandecapelle