Organisatie Milaan-Sanremo maakt zich geen zorgen over afgesloten Poggio na aardverschuivingen: “Er is nog veel tijd”

Onheilstijding in de plaatselijke media: na eerdere aardverschuivingen en aanhoudende regen is de Poggio momenteel afgesloten voor verkeer. De situatie zou zo ernstig zijn dat de iconische helling volgend jaar niet in het parcours van Milaan-Sanremo kan opgenomen worden.

Er zijn al een hele tijd problemen rond de Poggio. Het ANAS, het Italiaanse agentschap voor Wegen en Verkeer, waarschuwde het stadsbestuur maanden geleden al over mogelijke problemen met de steunmuren van de klim. Er werden toen sensoren geïnstalleerd en die geven nu aan dat de toestand almaar urgenter wordt: de bodem zou zich traag richting vallei bewegen.

Om de problemen ten gronde aan te pakken, zou een investering van tien miljoen euro noodzakelijk zijn. Bij RCS – de organisatie van Milaan-Sanremo – maken ze zich evenwel nog geen zorgen: “We weten op dit moment niet in hoeverre het begin van de klim beschadigd is”, zegt directeur Mauri Vegni. “Op dit moment zijn we niet ongerust, want er is nog veel tijd. Vanaf begin volgend jaar zullen we de situatie opvolgen en bekijken of er consequenties zijn voor de race.”

Door jpdv
AANGERADEN
Meest recent