KMI stelt code geel in: “Opnieuw kans op gladheid”

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Het KMI waarschuwt voor gladheid in de loop van komende nacht. Op veel plaatsen ontstaat nevel, aanvriezende mist of lage bewolking met kans op rijmplekken. De waarschuwing (code geel) geldt voor het hele land vanaf middernacht tot ongeveer 10 uur woensdagochtend.

Dinsdag blijft in bepaalde streken de lage bewolking of de mist hangen, vooral in de Ardennen. Maar hier en daar komt de zon door, vooral in het westen van het land. Rustig weer met een zwakke veranderlijke wind. Volgens het KMI bedragen de maxima tussen 3 en 7 graden, afhankelijk van de opklaringen.

Dinsdagavond en -nacht wordt het rustig en opnieuw vrij koud. Nevel, aanvriezende mist en lage wolken komen opnieuw op veel plaatsen voor, maar ten zuiden van Samber en Maas ontstaan er geleidelijk opklaringen. Het is uitkijken voor rijm- en ijsplekken. De minima schommelen tussen -2 en +1 graden.

Woensdag blijven de mist en de lage wolken op sommige plaatsen hangen, vooral in Vlaanderen. Ten zuiden van Samber en Maas wordt het vrij zonnig, en in de loop van de namiddag breiden de opklaringen uit ook over het centrum van het land. De temperaturen blijven steken tussen 2 en 4 graden waar het grijs blijft, maar lopen op naar 4 tot 7 graden in de andere streken. Er waait een zwakke, veranderlijke of zuidoostelijke wind.

Woensdagnacht zijn er eerst brede opklaringen, vooral in het centrum en het zuidoosten van het land. Later in de nacht ontstaan er opnieuw nevel, aanvriezende mist en lage wolken, vooral in Vlaanderen. De temperaturen dalen naar -5 graden in het zuidoosten van het land, 0 tot -2 graden in de meeste streken en +1 graden in het westen van het land.

Ook op donderdag blijft het droog. In de ochtend is er kans op aanvriezende mistbanken. In de loop van de dag zullen enkele opklaringen verschijnen. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden in het binnenland, afhankelijk van de opklaringen, tot 8 graden aan de kust.

Vanaf vrijdag wakkert de zuidwestenwind aan en trekken opnieuw Atlantische regenzones over onze streken.

AANGERADEN
Meest recent