Ontploffing aan appartementsgebouw in Wommelgem

Bron © belga, eigen berichtgeving
Wommelgem -

In de omgeving van de Melkerijstraat in Wommelgem zijn de ontmijningsdienst DOVO en de politie ter plaatse nadat daar een luide knal gehoord is. Vermoedelijk gaat het weer om een granaat die naar een woning is gegooid. Dat zegt de lokale politie van de zone Minos. “De eerste vaststellingen wijzen op een explosie van een handgranaat.”

De feiten speelden zich omstreeks 4.30 uur af in de Melkerijstraat. “Het gaat om een appartementsgebouw met vijf wooneenheden”, zegt commissaris Johan Wonnink van de politiezone Minos. “De inkomhal is alvast beschadigd geraakt, bij daglicht zal de precieze schade allicht duidelijker worden. Het gebouw is ontruimd en er is buiten een perimeter ingesteld.” Van gewonden zou geen sprake zijn.

Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en stelde vast dat er allicht een granaat naar het gebouw werd gegooid. Ook het labo en de federale gerechtelijke politie zijn ter plaatse om vaststellingen te doen. Later op de dag bleek het om een oefengranaat zonder explosief te gaan, aldus het Antwerpse parket. Of er opnieuw een link is met het aanhoudende drugsgeweld in Antwerpen en omgeving, is niet bekend.

Meerdere incidenten

Ook in de Pelikaanstraat werd later op de ochtend nog een verdacht pakket gemeld. Het ging om een achtergelaten koffer. Ook hier werd Dovo voor alle veiligheid opgeroepen. De ontmijningsdienst besliste om het zekere voor het onzekere te nemen en het pakket gecontroleerd te laten ontploffen. Het bleek uiteindelijk om loos alarm te gaan. De politie liet tijdens de interventie enkele handelszaken en een deel van het Centraal Station ontruimen en sloot de straat af. Ook het trein- en tramverkeer ondervond enige hinder.

Het waren niet de enige gewelddadige incidenten van de afgelopen week in Antwerpen. Donderdag werd een woning beschoten op de Oudebaan in Ekeren, al was dat mogelijk een vergissing van de dader. Enkele dagen later werd namelijk opnieuw een huis beschoten op de Oudebaan, maar ditmaal in Wilrijk.

LEES OOK. “Vroeg of laat gebeurt er een onwaarschijnlijk tragisch ongeval”: waarom criminelen zich vaker van doelwit vergissen

bekijk ook

Nieuw schietincident in Antwerpse: doelwit opnieuw op Oudebaan, maar deze keer in Wilrijk

Door ph
AANGERADEN
Meest recent