Acteur uit ‘De twaalf’: “Mijn enige zoon wil me nooit meer zien”

Bron © Dag Allemaal

Foto: Koen Bauters

In de VRT-serie ‘De twaalf’ speelt Peter Gorissen (64) de vereenzaamde Arnold Briers, maar ook in het echte leven vecht hij tegen het alleen-zijn, zo vertelt hij in Dag Allemaal. “Eigenlijk is het angstaanjagend hoe onze levens overlappen. Mijn enige zoon wil me nooit meer zien.”

Net als zijn personage is ook acteur en regisseur Peter Gorissen, voorheen vooral bekend door gastrollen in ‘Witse’ en ‘Code 37’, zelf een getormenteerd figuur. “Ik heb mijn zoon verlaten toen hij drie jaar was”, getuigt hij in Dag Allemaal. “Ik heb niet voor mijn kind gezorgd.”

“We hebben al jaren geen contact meer. Dat herstelt zich nooit. De tijd die we samen hebben gemist, is voorgoed weg. Intussen is hij 32 en houdt hij de boot nog altijd af. Hij is niet agressief tegenover mij en verwijt mij niets. Ik wil ook dat hij vrij is. Wat ik vooral niet wil, is dat hij denkt dat ik niet in staat ben om liefde te delen. Dat als ik straks dood ben, hij niet denkt dat ik nooit van hem heb gehouden. Dat vind ik nog het ergste. Ik houd van hem, maar kan het niet tonen.”

Door mtm