Drake voorbije decennium meest beluisterde artiest op Spotify

© AP

De Canadese rapper Drake is het voorbije decennium het meest beluisterd op Spotify. Dat blijkt uit een reeks lijstjes die de streamingdienst dinsdag lanceert. Het meest beluisterde nummer is ‘Shape of you’ van de Brit Ed Sheeran: het werd 2,3 miljard keer beluisterd op Spotify. De meest beluisterde vrouwelijke artiest is Ariana Grande.

De voorbije tien jaar speelden de ruim 250 miljoen Spotify-gebruikers 28 miljard keer nummers van Drake, aldus Amerikaanse media. Hij wordt gevolgd door Ed Sheeran, Post Malone, Ariane Grande en Eminem.

Begin december publiceert Spotify traditioneel de lijst van meest beluisterde nummers het voorbije jaar, en dit jaar gebeurt dat ook voor het hele voorbije decennium.

Dit jaar is Post Malone met 6,5 miljard streams de meest beluisterde artiest, gevolgd door Billie Eilish en Ariane Grande. ‘Señorita’ van Camila Cabello en Shawn Mendes werd in 2019 het meest afgespeelde nummer op Spotify. Het album van Billie Eilish, ‘When we all fall asleep, where do we go?’, is het meest gestreamde album.

Het muziekstreamingplatform merkt ook het groeiende succes van podcasts op. Het podcastpubliek is met meer dan 50 procent gestegen sinds begin dit jaar.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook