Transavia vliegt van Brussels Airport naar negen bestemmingen

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Nederlandse lowcostmaatschappij Transavia, onderdeel van Air France-KLM, zal tijdens het volgende zomerseizoen vanop Brussels Airport vliegen naar negen bestemmingen. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

De komst van Transavia naar Brussel was eerder al bekend geraakt. Dinsdag volgde meer informatie.

De lowcostmaatschappij zal twee vliegtuigen vanuit Nederland verschuiven naar Brussels Airport. Die zullen vanaf 30 maart vliegen naar negen bestemmingen, voornamelijk rond de Middellandse Zee, goed voor samengeteld 28 vluchten per week.

De bestemmingen zijn Alicante en Ibiza in Spanje, Verona in Italië, Corfu, Heraklion en Thessaloniki in Griekenland, Faro in Portugal, Tel Aviv in Israël en Agadir in Marokko.

Eerder zei Transavia al dat de vliegtuigen in Brussel worden gestationeerd, maar dat er geen basis komt. “Er zal worden gevlogen met een Nederlandse crew”, aldus een woordvoerster midden november.

De vluchten zijn voorlopig alleen gepland tijdens het zomerseizoen. Volgend jaar wordt bekeken of Transavia ook in het najaar en de winter actief blijft op Brussels Airport.

Met de verschuiving maakt Transavia ook ruimte voor extra vluchten op bijvoorbeeld Schiphol (de luchthaven van Amsterdam), dat aan het maximum van zijn capaciteit zit.

AANGERADEN