Eindelijk officieel: Deceuninck-QuickStep haalt Sam Bennett binnen

Foto: Photo News

Patrick Lefevere haalt zijn slag thuis. De Ier Sam Bennett (29) zette zijn handtekening bij Deceuninck-QuickStep voor 2 seizoenen. De sprinter komt over van BORA-hansgrohe en neemt zijn maatje en lead-out Shane Archbold mee.

Sam Bennett reed al sinds 2014 voor de Duitse ploeg (toen nog Team NetApp-Endura) die doorgroeide tot de WorldTourploeg die Bora-hansgrohe nu is. Alleen bleef hij daar in principe maar de derde sprinter na wereldster Peter Sagan en de ex-Duitse kampioen Pascal Ackermann. Het weerhield de Ierse kampioen niet om toch dertien koersen te winnen, waarmee hij er twee te weinig had om internationale zegekoning te worden. Reken daar nog zijn negen tweede plaatsen en drie derde plaatsen bij en je komt aan vijfentwintig podiumplaatsen. Eén koers op de drie die hij reed, stond hij op het podium.

“Hij is ons vooral opgevallen omdat hij vorig jaar naar mijn goesting veel te veel Elia Viviani klopte”, zegt Patrick Lefevere. Aan intimi had Bennett aangegeven dat indien hij niet weg kon bij Bora-hansgrohe hij niet langer van plan was om te koersen.

Het Nieuwsblad schreef deze zomer al dat de sprinter kon tekenen bij Deceuninck-Quickstep, maar nu is de krabbel eindelijk gezet.“Ik ben dolgelukkig met deze deal. Ik had als kind zelfs een poster van Quickstep in mijn kamer, dus het is werkelijk een droom die uitkomt. Het zal allesbehalve gemakkelijk worden, maar ik kijk er enorm naar uit om het team te ontmoeten en de uitdaging aan te gaan.”

Eindelijk officieel: Deceuninck-QuickStep haalt Sam Bennett binnen
Foto: Photo News

Shane wie?

Dezelfde woorden waren te horen bij Shane Archbold. Omdat Patrick Lefevere het belang van betrouwbare lead-out als geen ander kent (denk maar aan de succesvolle tandem Richeze-Viviani), krijgt ook de Nieuw-Zeelander zijn kans bij de blauwe pletwals. “Veel renners dromen ervan om te mogen rijden bij deze ploeg. Ik heb zelf serieus wat ups & downs gekend, maar het is een voorrecht om aan de zijde van Bennett te mogen doorgroeien. We zijn al sinds 2013 onafscheidelijk.”

Door Joost Marynissen
AANGERADEN