Jongetje (10) overleden aan verwondingen na aanrijding in Elsene

De Kongolaan in Elsene Foto: Google Maps

Brussel / Elsene -

De tienjarige jongen die dinsdagnamiddag werd aangereden in Elsene, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het Brusselse parket. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval na te gaan. De bestuurder die de jonge knaap aanreed, een 27-jarige man, bleek alvast niet onder invloed. De man werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een nacht in observatie zal blijven.

Het ongeval deed zich omstreeks 15.25 uur voor op het kruispunt van het Sterreplein met de Kongolaan. De tienjarige jongen werd er aangereden toen hij er de straat overstak. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed aan zijn verwondingen.

De bestuurder van het voertuig dat hem aanreed, een 27-jarige man, was door het ongeval in shock en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Daar heeft hij intussen een alcohol- en drugtest afgelegd, die negatief bleek. De man zal de verdere avond en nacht in observatie blijven, aldus het parket.

Dat parket heeft intussen een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Ook zullen de verschillende getuigen van het ongeval verhoord worden.

Door rdb, jvh
AANGERADEN
Meest recent