Grootste transfersoap van het jaar nadert ontknoping: Rohan Dennis volgende week mee op stage met Ineos?

© BELGA

Komt er weldra een einde aan de grootste transfersoap uit de koers van dit jaar? De kans is groot dat Rohan Dennis volgende week met Team Ineos op ploegstage vertrekt. De Australische wereldkampioen tijdrijden zou in het Spaanse Girona al een paar keer gespot zijn in een koersbroek van Team Ineos.

Bram Vandecapelle

Drie weken voor Rohan Dennis in Yorkshire voor de tweede keer op rij wereldkampioen tijdrijden werd, was hij al door zijn werkgever Bahrain-Merida ontslagen. De sjeiks waren het geklaag van Dennis over het materiaal en de begeleiding beu. Zeker na zijn vrijwillige opgave in de Tour. Op het WK reed de Australiër op zijn oude BMC-fiets en met een tijdrithelm van KASK, beiden geen sponsors van Bahrain-Merida. Het begin van een niet te stoppen geruchtenmolen.

Dennis stond aanvankelijk dicht bij CCC, maar door een te groot verschil tussen vraag en aanbod kwam de doorbraak er nooit. Nadien werd hij gesignaleerd bij Movistar, Israël Cycling Academy en Team NTT - die laatste ploeg rijdt met fietsen van BMC, maar tot op heden zit de wereldkampioen nog steeds zonder ploeg. Officieel dan toch, want iedereen verwacht dat Dennis volgend jaar bij Team Ineos rijdt. De Britse ploeg heeft met KASK de favoriete helmen van Dennis in zijn gamma en met Pinarello ook een van de betere fietsenmerken voorhanden voor de veeleisende Australiër. Zo diep in de transferperiode zijn de kapitaalkrachtige Britten bovendien een van de weinige ploegen die de looneisen van Dennis nog kunnen inwilligen. De Australiër, wiens Europese stek in Girona ligt, zou in Spanje ook al enkele malen gespot zijn in koersbroeken van Ineos.

© AFP

Vorige week maakte Ineos in navolging van Giro-winnaar Richard Carapaz nog drie transfers bekend. De ploeg telt nu 27 renners voor 2020, voldoende voor het minimumaantal opgelegd door de UCI, maar allicht komen daar nog Andriy Amador en Dennis bij. “Het klopt dat er onderhandelingen met Dennis gevoerd zijn, maar de precieze afloop ken ik er niet van. Volgende week vertrekken we op stage met de ploeg, dan zal alles duidelijk worden”, klinkt het binnen de ploeg.

LEES OOK

Nu in het nieuws