Belgische en Nederlandse politie schakelen tv-zenders in naar vermiste loodgieter

Bron © BELGA

Johan Van der Heyden (links) Foto: ATV, rr

Lint -

De Belgische en de Nederlandse politie doen via televisie samen een oproep naar tips over Johan Van der Heyden. Sinds zondag 2 juni - nu zes maanden geleden - is de 56-jarige loodgieter uit Lint vermist. Zijn zonen vragen het publiek dinsdagavond in het VTM-programma ‘Faroek’ om mee na te denken in de hoop eindelijk duidelijkheid te krijgen over wat hun vader is overkomen. De zaak komt ook aan bod in het Nederlandse ‘Opsporing Verzocht’ op NPO 1.

De loodgieter uit Lint verdween op zondagavond 2 juni, toen hij een klant uit de nood ging helpen voor een ontstopping. Zijn witte bestelwagen Peugeot werd voor het laatst gezien aan de grensovergang op de snelweg richting Bergen-op-Zoom. De man gaf nadien geen teken van leven meer. Zijn wagen werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De man werd hoogstwaarschijnlijk vermoord.

LEES OOK. Zonen van verdachte leggen gedetailleerde getuigenis af over vermiste loodgieter: “Lichaam in stukken gesneden en verbrand” (+)

Zeven personen, allemaal Nederlanders, zijn in verdenking gesteld. Vier van de aangehouden personen zitten nog vast. Ondanks de aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd. Zijn lichaam is ook nog altijd niet aangetroffen.

Het openbaar ministerie in Breda loofde eerder een bedrag van 15.000 euro uit voor informatie die leidt tot een oplossing in deze vermissingszaak.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent