Koen Wauters en Valerie De Booser wagen zich aan ultieme relatietest: “Wij zweven niet constant boven de grond van verliefdheid”

Foto: vtm

Koen Wauters (52) komt vaak op televisie. Maar in ‘De code van Coppens’ zien we hem een zeldzame keer samen met z’n vrouw Valerie De Booser (39). Lukt het hen te ontsnappen uit de ‘gevangenis’ die de broers Coppens hebben gemaakt? Het is alleszins een goede test voor hun relatie.

De code van Coppens heeft vanavond wat weg van Prison break. Staf en Mathias Coppens sluiten Koen en Valerie, net als gelegenheidsduo Laura Tesoro en Sean Dhondt, op in een ruimte die hard op een gevangenis lijkt. Enkel door samen te werken en codes te kraken, kunnen ze een uitweg forceren. Al vanaf de start maken de broertjes het hun kandidaten moeilijk. Zo krijgen de heren van de duo’s een dwangbuis om, de vrouwen worden geboeid op de rug.

17 jaar samen

Wordt die uitdaging een relatietest voor Koen en Valerie? Beiden zijn er op voorhand nog gerust in. Ze vormen immers al zeventien jaar een koppel. “Net zoals bij anderen hebben we al eens onze problemen”, vertelde Koen onlangs. “Wij zweven niet meer constant boven de grond van verliefdheid. Zo is het leven niet. Natuurlijk is er al eens ruzie, dat gebeurt in elk huishouden. Soms ben ik te veel aan het werk en is er wat meer afstand tussen ons. Dan moet je allebei willen werken aan de relatie, om elkaar terug te vinden.”

Maar dat doen ze allebei meteen. “Het zit nog heel goed tussen Valerie en mij. Er waren meer ups dan downs.”

INFO

De code van Coppens

VTM, 20.40 uur

Door tove