De Warmste Week: 'Long May You Run' krijgt ook steun van de Buffalo's

Foto: Long May You Run, Belga Image, KAA Gent

Lochristi - Een van de lokale topevenementen voor "De Warmste Week' draait op volle toeren: de wandeltocht van 52,8 km van Sint-Denijs-Westrem naar Music for Life in Kortrijk heeft ondertussen al meer dan 50 deelnemers ingeschreven. "Goed voor twee, misschien wel drie bussen", zegt medeorganisator Ilse Martens. Ondertussen schaart ook KAA Gent zich achter het initiatief, met twee gesigneerde truitjes die mogen geveild worden: een Europees Hudson-shirt van Jonathan David, gesigneerd door de meeste spelers, en eentje van aanvoerder Vadis Odjidja. Een buitenkansje voor Buffalo's, waarmee u OIGO steunt en Chris De Vuyst in warme herinnering brengt.

Long May You Run, het verhaal kent u ondertussen: van een liedje, naar een terminaal dagboek, naar een evenement in het kader van 'De Warmste Week'. En het gaat hard, niet alleen met de organisatie van de wandeltocht waarvan u 52, 30, 19 of 6 km kan stappen. Ilse Martens zette ondertussen de bloemetjes buiten aan de Delhaize in Beervelde, goed voor een verkoop van 1058 euro. Op de kerstmarkt in Lochristi kan u uw bijdrage achterlaten door er gebak aan te kopen, of deel te nemen aan de tombola voor een overnachting met ontbijt in een B&B in Wetteren. 

Long May You Run kleurt ondertussen fel blauw-wit, door de veiling waarbij de Buffalo's twee homeshirts aanbieden: het eerste, een Europees shirt van David gesigneerd door een spelersdelegatie, wacht al op uw bod op de veilingsite 2dehands. Vrijdag komt daar nog een shirt van de draaischijf van de Gantoise, Vadis Odjidja, bij. Maar ook de Ladies van KAA Gent laten van zich horen: ook Elena Dhont uit Zaffelare - Buffalo én Red Flame -stelt vanaf donderdag 5 december een truitje in opbod op dezelfde site. Signeren op het shirt van Sander Berge van RC Genk, net  uit de beker geknikkerd door Antwerp, kan ook nog altijd. 

Het eigenlijke wandelevenement krijgt ondertussen nog een paar emotionele zijpaadjes: zo zal een kleine delegatie lopers niet in Sint-Denijs-Westrem starten, maar wel aan de woning van de betreurde marathonloopster Chris De Vuyst in de Molenstraat in Zaffelare. Met een symbolische fakkel die daar wordt doorgegeven. In 'Long May You Run' zal ook muziek zitten, want Chris Corn trekt dit keer zijn wandelschoenen aan en neemt zijn gitaar mee op het laatste deel van het traject naar Kortrijk.

'Long May You Run': nu al een hartverwarmende dag voor OIGO en voor de hele loopentourage van de lieve dame rond wie het allemaal begon, de betreurde verpleegkundige en fervente loopster Chris De Vuyst.  22 december is de dag waarop de apotheose moet plaatsvinden. Eerder kon u over het boek en het loopconcept  al veel meer lezen op Lochristi Blogt.  Zelf nog initiatieven of ideeën om uw wagentje aan het initiatief aan te haken? Ilse Martens (0495 66 01 87) zal het graag horen. Zelf inschrijven kan ondertussen ook nog altijd. Daarvoor moet u hier zijn. 

Video: tweede doelman Colin Coosemans mag het woord voeren op het oefencomplex in Oostakker. Doelmannen Thomas Kaminski en Jari Debusser, Brecht Dejaegere - voor zijn ongelukkige sleutelbeenbreuk van afgelopen weekend -, Sven Kums, Alessio Castro-Montes en Jan Van Den Bergh assisteren. 
 

 

 

Door Geert Herman
AANGERADEN