Nieuwe operatie voor Jolien D’hoore

Jolien D’hoore Foto: Photo News

Jolien D’hoore ondergaat woensdag 4 december een nieuwe ingreep aan de linkerelleboog. De bouten die op 19 juli werden ingebracht worden er weer uitgehaald. Het moet haar in staat stellen eindelijk een aflossing te kunnen rijden op de piste.

Na een val in de BeNe Ladies Tour met een breuk tot gevolg kreeg Jolien D’hoore op 19 juli twee pinnen in haar linkerelleboog. Dit heelkundig materiaal wordt vandaag (woensdag) verwijderd. Dankzij die nieuwe operatie hoopt D’hoore een stap te kunnen zetten in haar opbouw naar Tokio. Ze is een van de steunpilaren in de ploegenachtervolging en werd afgelopen weekend derde in het omnium op de wereldbeker van Hongkong. Meedoen aan de ploegkoers zat er echter nog niet in, omdat D’hoore nog te veel last zou hebben van haar elleboog om een aflossing op de piste tot een goed einde te brengen.

Lang zal D’hoore er geen last meer van hebben, want volgende week trekt ze op trainingskamp met haar ploeg Boels-Dolmans. De volgende wereldbekers op de piste van Cambridge (Nieuw-Zeeland) en Brisbane (Australië) laat de Belgische selectie – op Nicky Degrendele na – sowieso aan zich voorbijgaan. Op de wereldbeker van Milton (Canada) eind januari en het WK in Berlijn eind februari komen D’hoore en de Belgische ploeg wel weer in actie om hun olympische tickets in de wacht te slepen.

Door Bram Vandecapelle