VRT-topman stapt niet over naar Belfius

Bron © BELGA

Paul Lembrechts zou een van de topkandidaten zijn om voorzitter te worden van de raad van bestuur bij Belfius. Foto: Jimmy Kets

VRT-topman Paul Lembrechts (62) is een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van de staatsbank Belfius, zo schreef De Tijd woensdag op basis van meerdere bronnen. Lembrechts ontkent echter aan VRT NWS met klem dat hij die overstap zal maken. “Dit is een zeer cruciaal moment in de voorbereiding van onze nieuwe beheersovereenkomst”, aldus woordvoerder Bob Vermeir. “Er is absoluut geen sprake van dat hij de VRT verlaat.”

De VRT-baas was ook niet op de hoogte dat hij op een lijst met kandidaten stond, tot hij door De Tijd gecontacteerd werd.

Jos Clijsters vertrekt in april als Belfius-voorzitter. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter gebeurt via de headhunter Heidrick & Struggles. Intussen is de lijst van potentiële vervangers al ingekort. Lembrechts is een van de topkandidaten. “Ik geef geen commentaar. Dit zijn speculaties en dit verrast me”, reageerde hij al aan de krant.

Volgens de krant is het logisch dat Lembrechts in aanmerking komt. Hij heeft ervaring met een publieke aandeelhouder én een lange staat van dienst in de banksector. Hij werkte zowel bij de Generale Bank, ABN Amro als het Beroepskrediet, waar hij opklom tot CEO. In 2016 werd hij topman bij de VRT.

AANGERADEN