Binnenkort kan je nóg meer winnen met EuroMillions (maar er is ook een addertje)

Foto: AP

Het maximumbedrag van de EuroMillions-jackpot wordt vanaf februari 2020 opgetrokken van 190 tot 200 miljoen euro, zo bevestigt de Nationale Loterij. En dat bedrag kan zelfs nog aandikken tot 250 miljoen euro. Al zal wie niet wint in rang 1 zijn winst wel zien dalen.

LEES OOK. Speel je mee met Euromillions? Zo groot is de kans dat je de jackpot wint

Word nóg schandalig veel rijker. Misschien moet dat de nieuwe slogan van EuroMillions worden nu het maximumbedrag dat je met de Europese loterij kan winnen, opgetrokken werd. Vanaf februari 2020 kan je maximaal 200 miljoen euro winnen als je vijf juiste cijfers en twee juiste sterren aankruist op je biljet. “Daarmee gaat EuroMillions in op de vraag van de spelers om sneller tot hogere jackpots te komen”, zegt Joke Vermoere.

En daar blijft het niet bij. Als de 200 miljoen een eerste keer gewonnen is, zal de maximale jackpot de volgende keer 210 miljoen euro bedragen. En dan 220… “Tot 250 miljoen euro. Dat is het absolute maximumbedrag dat vastgelegd werd in een Koninklijk Besluit.”

LEES OOK. Kan je ‘slim’ met de lotto spelen? Deze man probeerde het en woont nu op een tropisch eiland

De prijs voor een biljet blijft wel gelijk. Vanwaar de loterij dat geld dan haalt? “In plaats van de prijs op te trekken werden de winsten in de lagere rangen verlaagd. De winst bij rangen 2 tot 13 (ofwel alle rangen onder de jackpot, nvdr.) wordt voortaan met een bepaald percentage naar onder afgerond. Een voorbeeld: wie nu 4,80 euro wint, zal in de toekomst maar 4 euro meer winnen.”

Nog een nieuwigheid: voortaan zullen er per jaar geen twee, maar minstens drie uitzonderlijke trekkingen (waarbij meer te winnen is) plaatsvinden.

De vorige keer dat de maximale jackpot werd gewonnen, was in oktober dit jaar. Toen werd een Brit in één klap 190 miljoen euro rijker.

LEES OOK. En dan vind je op straat plots een EuroMillions-ticket dat 163 miljoen waard is: een verhaal met twee winnaars en één verliezer

Door mtm
AANGERADEN
Meest recent