Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Alain Bloeykens geeft het startschot voor uw wijnkelder: 20 flessen om weg te leggen

Alain Bloeykens geeft het startschot voor uw wijnkelder: 20 flessen om weg te leggen
Is wijn bewaren nog van deze tijd? Vandaag wordt wijn gemaakt om sneller te drinken. Omdat wijn die drinkklaar is, sneller roteert en sneller geld in het laatje brengt. En omdat smaken veranderd zijn, lees: vooral jongeren geven de voorkeur aan afgeronde, soepele wijnen zonder al te veel zuren of bitters. Grosso modo bestaat het wijnaanbod vandaag uit 70 procent wijnen die binnen de eerste 2 jaar moeten gedronken worden, 20 procent kan tussen de 2 en 5 jaar bewaard worden, en slechts 10 procent zingt het langer dan 5 jaar uit. En toch is het aanbod nog voldoende groot om een evenwichtige kelder op te bouwen die, na wat geduld oefenen, je heel wat drinkplezier verschaft. En dat met wijnen die geen krater in uw budget slaan.