Jasmine en Donna zijn de eerste vrouwen die allebei dezelfde baby gedragen hebben

Foto: Facebook

Twee Britse lesbische vrouwen zijn de eerste ouders in de geschiedenis geworden die een baby op de wereld gezet hebben die ze allebei in hun baarmoeder gedragen hebben. Het jongetje heet Otis en is in goede gezondheid.

Het was Jasmine Francis-Smith (28) die de eer had om kleine Otis op de wereld te zetten. Het eitje waaruit hij kwam, was eerst ingebracht bij haar vrouw Donna (30) in het kader van een revolutionaire IVF-procedure waarin vrouwen het moederschap nu ook echt kunnen delen.

“We zijn overweldigd”, vertelt Donna aan The telegraph. “Bij veel koppels van hetzelfde geslacht is het een van de twee die al het werk doet. Die persoon raakt zwanger en bevalt, maar nu hebben we het allebei even hard ervaren en beleefd. Dit heeft ons emotioneel nog dichter bij elkaar gebracht.”

Het eitje is van haar, zegt Donna. “Het werd bevrucht en vervolgens 18 uur in mijn lichaam gestopt. Daarna werd het in het lichaam van Jasmine ingebracht, en zij werd zwanger.”

Otis werd op 30 september geboren in Colchester, Essex, waar het gezin woont. “We voelden ons heel de tijd gelijken”, zegt Jasmine. “We zijn nu écht een gezin.”

Door gjs
Meest recent