Humo Award op Leuvens Kortfilmfestival voor Jenne Decleir en Björn Pinxten

Bron © BELGA

Foto: BELGAONTHESPOT

De kortfilm ‘#YOUTOO’ van Jenne Decleir en Björn Pinxten is woensdag op het Kortfilmfestival Leuven uitgeroepen tot de laureaat van de Humo Award.

Het tijdschrift reikt de prijs al voor het veertiende jaar tijdens het filmfestival uit. Het is telkens het aanwezige publiek dat na afloop van de vertoning van de door Humo geselecteerde kortfilms de winnaar kiest.

#YOUTOO is een komische horror-actiefilm waarbij zeven mannen in vreemde pakken, opgejaagd door projectielen en bommen vluchten naar een safehouse. Vier van hen laten daarbij het leven. De overlevers moeten eenmaal in het huis zichzelf organiseren en waakzaam zijn, want ook hier loopt er iets (een vrouwelijk wezen) rond dat graag mannen verslindt.

Beide regisseurs, die in het verleden al hun strepen verdienden als acteur, producent, schrijver en maker, werkten voor het eerst samen en nemen ook een deel van het acteerwerk voor hun rekening, naast kleppers als Joren Seldeslachts en Kevin Bellemans. De kortflm is op het festival ook genomineerd voor de Vlaamse Competitie Fictie.

AANGERADEN