Angèle headliner op Dour

Bron © BELGA

Angèle Foto: Koen Bauters

Het Dour Festival heeft donderdag zijn tweede headliner bekendgemaakt: Angèle. Ze zal op zaterdag 18 juli - de voorlaatste dag van het vijfdaagse festival - te zien zijn op het hoofdpodium, de Last Arena.

Tijdens de editie van 2018 was Angèle nog te zien op de Last Arena. Volgend jaar keert de 24-jarige Brusselse terug als hoofdact. “Het is de eerste keer dat een Franstalige Belgische artieste de hoofdact is van het grootste Franstalige Belgische festival”, zeggen de organisatoren.

Angèle is de tweede headliner die de Dour-organisatie bekendmaakt. De komst van de Amerikaanse rapper A$AP Rocky - die zijn optreden op het festival dit jaar moest annuleren, omdat hij in Zweden in de cel zat - werd eind vorige maand al aangekondigd. Andere acts die de organisatoren al wereldkundig maakten zijn Floating Points, Yves Tumor en Dirtyphonics.

Het Dour Festival - dat vorig jaar 251.000 bezoekers trok - vindt volgend jaar vanaf 15 tot en met 19 juli plaats in de gelijknamige Henegouwse gemeente. De ticketverkoop gaat vrijdag om 10 uur van start.

Door jvh
AANGERADEN