Provinciale subsidie voor 'toeristisch evenement' Tuindagen daalt met een derde naar 3.500 euro

Oost-Vlaams gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V) in oktober op de Tuindagen: "Dit evenement is fantastisch voor ons, het is het uithangbord van de sierteelt." Foto: Lut Laureys

Lochristi - De provincie Oost-Vlaanderen verdeelt volgend jaar 84.000 euro subsidie over elf toeristische evenementen. Een daarvan is vzw De vrienden van het Park, de organisatie achter de Tuindagen. "Die blijven het visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt", klinkt het. Opvallend: Beervelde moet het alweer met minder provinciale centen stellen. "Voor 2019 krijgen we - het is nog niet betaald - 5.000 euro, voor 2020 maar 3.500 euro. Wel weer een stap achteruit", reageert Renaud de Kerchove.

"In de loop van 2017 hebben mensen van Toerisme Oost-Vlaanderen ons getipt dat er een subsidiemogelijkheid bestaat voor evenementen die de identiteit van de gemeente of de toeristische regio versterken en bovendien een bovenregionale toeristische impact hebben", vertelt de Beerveldse graaf. "Zo hebben wij in dat jaar voor de eerste keer een dossier ingediend en in 2018 toen 7.000 euro ontvangen. Na de 5.000 euro van het jaar nadien, worden het er nu dus 3.500 in 2020. Het komt vooral door het feit dat Dendermonde eens om de tien jaar met een groot bedrag gaat lopen. De Ros Beiaardommegang van 24 mei krijgt er nu 50.000 euro."

"3.500 euro is geen superhoog bedrag, het bedraagt nog geen 0,5% van de kosten", aldus Renaud. "Maar wat voor ons ook belangrijk is, is de promotie die online door Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Waasland voor Beervelde gemaakt wordt."

Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent