Man valt flauw tijdens lijfstraf voor buitenechtelijke seks, maar publiek schreeuwt om meer

Foto: AFP

Een Indonesische man is flauwgevallen toen hij honderd stokslagen kreeg voor buitenechtelijke seks. Nadat hij weer was bijgebracht, ging de lijfstraf gewoon door. Hij moest achteraf naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het barbaarse tafereel vond donderdag plaats in Idi Rayeuk, een plaatsje in de Indonesische provincie Atjeh waar de islamitische sharia van kracht is. De 22-jarige man smeekte om genade, maar de beul luisterde beter naar de circa 500 toeschouwers die “harder, harder!” schreeuwden.

De vrouw met wie de man seks buiten het huwelijk had gehad, kreeg eveneens stokslagen, net zoals een andere man met wie zij het bed had gedeeld. Voor zover bekend bleven zij wel bij kennis, toen ze de stokslagen ontvingen.

Buiten Atjeh is er veel kritiek op de hardvochtige lijfstraffen. Zo heeft de Indonesische president Joko Widodo de autoriteiten in de provincie opgeroepen om ermee te stoppen. Maar de islamitische fundamentalisten in Atjeh weigeren daaraan gehoor te geven. Zoals een toeschouwer het formuleerde: “Dat krijg je ervan als je de wet overtreedt.”

Door jvh
AANGERADEN